Thursday, February 22, 2018

Χειμερινές διακοπές

Σπασμένο φτυάρι
* Ήρθε και το τέλος του χειμερινού τριμήνου στο σχολείο και έχουμε μια βδομάδα διακοπές. Από βδομάδα αρχίζει το ανοιξιάτικο τρίμηνο και εγώ επιστρέφω στην δουλειά. Φέτος αποφάσισα να πάρω μια βδομάδα άδεια και να καθίσω σπίτι με τις μικρές μιας και πολλά πράγματα στο σπίτι χρειάζονται φτιάξιμο.
Πρώτος και καλύτερος, ο κήπος. Η προηγούμενη ιδιοκτήτης είχε κάποιες υπερ-εκτιμημένες ιδέες περί ιδιωτικώτητας σε βαθμό που είχε καλύψει όλο τον κήπο με θάμνους και δένδρα κάθε σπιθαμή του κήπου. Οπλισμένος με ένα φτυάρι και ένα πριόνι έπιασα δουλειά, το φτυάρι έσπασε (πήρα άλλο), το πριόνι με έβγαλε άσπρο-πρόσωπο τελικά τα περισσότερα δένδρα/θάμνος κατάφερα και τα έβγαλα (δες φωτό). Βέβαια η μέση μου τα έφτυσε εντελώς και περνάω σήμερα όλη μέρα στο κρεβάτι.
The Ace Of Spade

* Ενώ οι μέρες έχουν αρχίσει και μεγαλώνουν, οι θερμοκρασίες παραμένουν κολλημένες στους 4 βαθμούς. Τουλάχιστον δεν βρέχει πλέον, άρα η άνοιξη πρέπει να είναι καθ οδών.

* Προσπαθώ να φτιάξω έναν σκοτεινό θάλαμο στο γκαράζ για να εκτυπώνω φωτογραφίες. Ποτέ δεν φαντάστηκα πόσα πράγματα χρειάζεται ένας σκοτεινός θάλαμος για να λειτουργήσει. Όταν το 1996 είχα γραφτεί σε σεμινάρια του δήμου (τότε τα μαθήματα γίνονταν στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αγ. Φανουρίου) με είχε εντυπωσιάσει πως μια εικόνα σχηματίζεται πάνω σε ένα χαρτί όταν το βάζεις μέσα στον εμφανιστή. Εκείνα τα σεμινάρια είχαν λήξει άδοξα για εμένα - τον Μάρτιο του 1997 ξεκίνησα το ΤΕΙ έτσι δεν ολοκλήρωσα τον κύκλο των σεμιναρίων. Αργότερα είδα τις φωτογραφίες μου αναρτημένες στα πάνελ άλλων φωτογράφων το οποίο με πίκρανε αλλά παρόλα αυτά μου έμεινε η επιθυμία κάποτε να φτιάξω τον δικό μου θάλαμο και να τις εμφανίζω μόνος μου. Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμος, περισσότερα σε κάποιο άλλο πόστ.


* Την προηγούμενη βδομάδα, ένας συνάδελφος στην δουλειά μου είπε οτι πάει μια βδομάδα διακοπές στο Εδιμβούργο. Γνωρίζοντας οτι είχα ζήσει εκεί για 2.5 χρόνια μου ζήτησε συμβουλές που να πάει. ΤΙ αστείο, δεν θυμόμουν κανένα μέρος, καμιά pub, τίποτα.... Έπρεπε να πάω στο Street View της Google για να βρώ πώς λέγονται τα καταστήματα. Προς μεγάλης μου απογοήτευσης τα περισσότερα έχουν κλείσει - το Beanscene στην οδό Nicolson έχει κλείσει, το ίδιο και το International starters στην οδό Corporation, το Kushis μετακόμισε. Τουλάχιστον το αγαπημένο μας Truva ζει και βασιλεύει - τα φθηνότερα σάντουιτς με καφέ στο Εδιμβούργο.  
To Truva στην Leith Walk
 Από νοσταλγία έκανα και μια βίρτουαλ βόλτα στις παλιές γειτονιές μας να δώ πώς είναι!
 
To πρώτο μας διαμέρισμα

Ήμουν σίγουρος ότι είχα ένα βίντεο, τελευταία μέρα πριν φύγουμε από το διαμέρισμα για να μετακομίσουμε ποιο κοντά στην πόλη, έβγαλα αυτό το βίντεο από το σπίτι - Σεπτέμβρης 2008.

2 comments:

Antonis Kirikos said...

Μου θυμίζεις ποσες δουλειές τέτοιου τύπου (σπιτικές) δεν προλαβαίνω να κάνω!
Μπράβο που σκέφτηκες να γραψεις το βίντεο το 2008. Εχω να σχολιάσω 2 πράγματα:
1. Δε θυμόμουν ότι ζείτε τόσα χρόνια Στη Βρετανία
2. Ακούω την προφορά σου το 2008 που είναι καθαρά "ελληνική" και νομίζω ότι δεν έχει καμία σύγκριση με τώρα , έχει "στρογγυλεψει" και πλησιάζει τους ιθαγενείς ομιλούντες

Panagiotis Giannakis said...

6 Οκτωβρίου 2006 προσγειώθηκα. Η προφορά, λίγο πολύ η ίδια έμεινε...