Friday, December 30, 2016

Απολογισμός 2016

Οι σημειώσεις από το πόστ
Άλλο ένα πόστ που έγραψα στην δουλεια και κάθησα και το αντέγραψα σπίτι.
-------------------------------------------------------------------------
To τελευταίο πόστ του χρόνου. Ενός αγχωμένου, με μπόλικες αλλαγές, καυγάδες και ανασφάλειες. Ενός χρόνου που μπήκε στραβά και συνέχισε στραβά μέχρι τέλους.
Ανάλωσα το πρώτο μισό του 2016 καυγαδίζοντας στην δουλειά. Το αφεντικό τρελάθηκε, αποφάσιζε ανισόρροπα, ήρθαν και οι επιθεωρητές και το έκλεισαν το μαγαζί. Τέλος Ιουνίου άλλαξα τελικά δουλειά μετά από 7 χρόνια. Στην καινούργια δουλειά, δεν ήταν και πολύ καλύτερα - εξίσου μπόλικη τρέλα και αρκετοί πελάτες αλλά τουλάχιστον προς το παρών λείπουν οι καυγάδες. Πρόσφατα ανακάλυψα και ένα νέο δρόμο για την δουλειά, μέσα από ένα μικρό αλσύλλιο - κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι ωραία να κόβω δρόμο για την δουλειά.
Το μονοπάτι που λέγαμε...
Τέλη Ιουνίου ήρθε και το Brexit. Οι ανασφάλεια σχετικά με το μέλλον μας έκαναν να ετοιμάσουμε τα χαρτιά μας προκειμένου να αποκτήσουμε κάρτα διαμονής - τελικά αποκτήσαμε και ησυχάσαμε. Οι τιμές στα πάντα αυξήθηκαν, μπόλικες εταιρίες έκλεισαν, τα επιδόματα και τα βοηθήματα κόπηκαν. Βέβαια αυξήθηκαν οι άνεργοι - πολύ κόσμος το μετάνοιωσε, ιδιαίτερα με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας. Τα πλεονεκτήματα του Brexit είναι αόρατα αυτή την στιγμή, η λίρα καταποντίστηκε - για να στείλω 75 ευρώ στην Ελλάδα πλήρωσα 10 λίρες παραπάνω απ'οτι πριν την έξοδο.

Είδαμε και 2 σπίτια προκειμένου να αγοράσουμε. Στο ένα δώσαμε πολύ χαμηλή προσφορά και δεν την δεχθήκανε, το άλλο πωλήθηκε πριν κάνουμε καν προσφορά. Τελικά το αναβάλαμε για το 2017, ίσως πάρουμε μια οικονομική ανάσα πρώτα και μετά βλέπουμε. Έχουμε και καινούργιους γείτονες τώρα - πάει ο μπάφος σύννεφο, πολύ πιθανόν να καλλιεργούσαν κιόλας.

Ο καιρός τα δικά του. Το πρώτο μισό του 2016 μας έπνιξε στις βροχές, αργότερα βελτιώθηκε. Το καλοκαίρι ήταν ήπιο, μερικές βδομάδες λιακάδας τις οποίες διαδέχτηκαν συννεφιές και μετά πάλι λιακάδα. Το φθινόπωρο ήταν καλό για φθινόπωρο, χωρίς πολλές βροχές και ο χειμώνας ήπιος. Τις τελευταίες εβδομάδες η θερμοκρασία ανεβοκατέβαινε μεταξύ 10 και -6 βαθμών. Τώρα που τα γράφω αυτό το ποστ στην δουλειά, έξω έχει -5 και λιακάδα.
 
Από τους +10 στους -6
Στα θετικά αυτού του χρόνου ήταν οι διακοπές μας - δυο φορές στην Πολωνία και καλοκαίρι στην Ελλάδα δίπλα στην θάλασσα. Μπόλικες φωτογραφίες και εμπειρίες να θυμόμαστε από έναν κατά τα άλλα δύστροπο χρόνο που φεύγει. Όπως πάντα, ελπίζουμε για ένα καλήτερο χρόνο που έρχεται.

Κλείνω με δύο φωτογραφίες από τα βλαστάρια μας που όλο και μεγαλώνουν.1 comment:

vrekman32 said...

Μάλλον ενδιαφέρον χρόνος.
Όσο για τα "μπρέξια", μην ανησυχείς, ότι θέλει ο πολύς κόσμος γίνεται στο τέλος. Πάντα προσπαθούν να περάσουν διάφορα πράγματα και στο τέλος γίνεται αυτό που οι περισσότεροι θέλουν. Ο νόμος του Τράμπ δεν πέρασε, ο Μπουμπούκος ζήτησε συγνώμη απο τους Εβραίους, το κάπνισμα συνεχίζεται... Στο επόμενο δημοψήφισμα οι Αγγλαίοι θα ψηφίσουν να μείνουν στην ΕΕ.
Όλα διορθώνονται. Ο κόσμος είναι σχεδιασμένος για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή και ακολουθεί τον δρόμο με τη λιγότερη αντίσταση και πολυπλοκότητα.