Friday, January 08, 2016

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο

Η μαλακία πάει σύννεφο
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκπλαγώ από τον κοντόφθαλμο τρόπο που πολλές φορές ο κόσμος αντιδρά στο ότι συμβαίνει γύρω του. Πρόσφατο παράδειγμα, η φωτογραφία αριστερά. Να τα πάρουμε από την αρχή. 

Η είδηση αναρτήθηκε στο Pronews.gr, το οποίο δεν είναι κανένα άλλο site από το παλιό (κακό) Defencenet - γνωστό site το οποίο κατά καιρούς μας έχει δώσει άρθρα-αριστουργήματα τα οποία αναδημοσιεύονται στο site της Χρυσής Αυγής. Δημοσίευσε λοιπόν ένα βίντεο με τον τίτλο “Νεαρή Φινλανδέζα βγάζει νοκ-ουτ λαθρομετανάστες ληστές”. Είδα το βίντεο και ομολογουμένως δεν κατάλαβα από που συμπεράναμε ότι είναι λαθρομετανάστες. Δύο καλοντυμένους και σουλουπωμένους κύριους Αφρικανικής καταγωγής είδα, οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Επίσης δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τις νεαρής Φιλανδέζας, η οποία αισθάνθηκε οτι η επιχείρηση της δέχτηκε επίθεση δύο ληστών.
Το πρόβλημα είναι αλλού.

Το Defencenet παίζει το χαρτί της λαθρομετανάστασης, η ληστεία συνέβη γιατί αυτοί οι δύο ήταν λαθρομετανάστες (?), όχι για κανένα άλλο λόγο. Επίσης, αν κοιτάξει κανείς τα σχόλια, θα δει ότι ένα εξ-αυτών είναι από άτομο Αλβανικής καταγωγής που μένει στην Ελλάδα και ο άλλος Έλληνας που σπούδασε, έζησε και εργάστηκε στο εξωτερικό. Είναι οι δύο θερμοκέφαλοι με τα εμετικά σχόλια. Καταντάει χειρότερο και από Ποντιακό ανέκδοτο δηλαδή – θέλουν δικαιοσύνη για τους άλλους αλλά έλεος για τον εαυτό τους.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια σχόλια στο ίντερνετ. Το αντεπιχείρημα γνωστό: Και αυτοί πήγαν μετανάστες αλλά δεν ήταν λαθραίοι και ούτε ποτέ έκλεψαν. Αφενός η εμπειρία δείχνει ότι δεν χρειάζεται να είσαι “λαθραίος” για να κλέψεις (και οι ντόπιοι κλέβουν μια χαρά) αφετέρου η κλοπή όταν δεν είναι κακή συνήθεια, είναι το αποτέλεσμα μιας ανάγκης, μιας ανάγκης που έκανε τους Έλληνες της δεκαετίας του 50 και του 60 να κλέβουν σωρηδόν στην Γερμανία, την Αμερική, την Αυστραλία κτλ κτλ... Το ότι οι εν λόγω σύγχρονοι Έλληνες μετανάστες που σέρνονται από post σε post δεν έχουν κλέψει είναι γιατί δεν έχουν διανύσει με τα πόδια τους χιλιάδες χιλιόμετρα με τα παιδιά τους στα χέρια, και δεν έχουν δει τα παιδιά τους να κλαίνε από την πείνα. Γιατί οι Έλληνες μετανάστες είχαν τον Σημίτη να υπογράφει μια συνθήκη η οποία τους λύτρωσε από την ρετσινιά του “λαθρό” και τους έδωσε δουλειές στο εξωτερικό, όχι επειδή το αξίζαμε αλλά επειδή ήταν νόμιμο πλέον.

Έτσι λοιπόν, κοντόφθαλμοι όπως πάντα οι Νεο-Έλληνες παρεξηγούνται κάθε φορά που ακούνε ότι ουδεμία σχέση έχουν με τους Αρχαίους ημών προγόνους, αυτούς που δίδασκαν το 'γνώθι σαυτόν' και εξακολουθούν να σέρνουν τις σαδιστικές τους επιθυμίες από τον ένα ιστότοπο στον άλλο εξηγώντας ταυτόχρονα τι πήγε στραβά στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και ζητώντας δικαιοσύνη και τιμωρία για τους άλλους.

Και για το γνώθι σαυτόν, κουβέντα...

No comments: