Monday, December 24, 2012

Φετινές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

  •   Περάσαμε τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο. Η Δάφνη κώλυσε κάποια ίωση και ανέβασε 41.6 πυρετό. Δεν το συνιστώ σε κανένα γονιό. Πέρα από την ατέλειωτη γκρίνια λόγω της ίωσης, όλοι αυτοί οι γιατροί, παραγιατροί, νοσοκόμοι, νοσηλευτές που πέρασαν πάνω από την Δάφνη, την κατατρόμαξαν. Τα βράδια κοιμόταν με τα παπούτσια γιατί έτσι ένοιωθε σίγουρη οτι άμα ξυπνήσει θα πάει να παίξει στο δωμάτιο που δεν υπήρχαν γιατροί. Τέλος πάντων τώρα είμαστε σπίτι μας και συνεχίζουμε ακάθεκτοι για τα Χριστούγεννα.
  • Όλη αυτή η αδιαθεσία της Δάφνης μας βρήκε απροετοίμαστους και φυσικά όλες οι αγορές Χριστουγεννιάτικων δώρων πήγαν περίπατο. Εκτός από το δώρο της Δάφνης η οποία το έχει παραγγείλει από τον Αϊ-Βασίλη και το έχει έτοιμο στην αποθήκη. 
  • Την ιστορία με τους Έλληνες μετανάστες που πήγαν στην Γερμανία την δεκαετία του '50, την ξέρετε; Ναι αυτή που δεν ήξεραν να διαβάζουν Γερμανικά και αγόραζαν σκυλοτροφές και έτρωγαν. Εε, κάτι παρόμοιο συνέβη και σε εμάς. Φέτος αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα εδώ πάνω, την Christmas Pudding και αφού την φάγαμε, τότε διαβάσαμε τις οδηγίες χρήσης. Έπρεπε να την μαγειρέψουμε πρώτα. Ευτυχώς που το σπίτι έχει δύο τουαλέτες και δεν χρειάστηκε να τσακωθούμε....
  • Όσοι διαβάζουν τα προηγούμενα πόστς μου, θα έχουν καταλάβει οτι έχω χάσει πάσα ενδιαφέρον για την δουλειά μου. Περισσότερο με ενδιαφέρει η πρακτική μου η οποία ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες. Με τον καινούργιο χρόνο θα αρχίσω να έχω και τους πρώτους πελάτες. Το πανεπιστήμιο προχωρά με γοργούς ρυθμούς, δεν μπορώ να πιστέψω οτι έχω ήδη φτάσει σχεδόν στην μέση του έτους και έχω παραδώσει ήδη δύο από τις τέσσερις εργασίες. 
  • Φέτος ακούσαμε κάλαντα στις γειτονιές. Μερικές ομάδες από μεσήλικες βαριεστημένες νοικοκυρές, αποφάσισαν να κάνουν κάτι δημιουργικό με τον ελεύθερο χρόνο τους. Έφτιαξαν χορωδίες και πηγαίναν από γειτονιά σε γειτονιά και τραγουδούσαν κάλαντα. Από την δικιά μας πέρασαν χτες, σταμάτισαν στον δρόμο πίσω από το σπίτι μας και τους ακούγαμε στο βάθος. Καλή ιδέα, ελπίζω να την επαναλάβουν και του χρόνου.
Αυτά τα νέα μας λοιπόν. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρω να γράψω και πόστ για την προτωχρονιά, ελπίζω να βρώ λίγο χρόνο.
Καλά Χριστούγεννα!

2 comments:

Tertuliano Máximo Afonso said...

Καλά Χριστούγεννα φίλε Παναγιώτη σε 'σένα και στην οικογένειά σου! Δύσκολα αυτά με τις αρρώστιες, ευτυχώς διαβάζω περάσανε... Να είσαι καλά και εύχομαι να βρεις λίγο χρόνο να ασχοληθείς και με την φωτογραφία που σου αρέσει, να ανανεώσεις και το αμιγώς φωτογραφικό σου blog... ;) (Άσε, και εγώ τους τελευταίους μήνες σχεδόν το έχω παρατήσει...)
Χρόνια Πολλά και να χαίρεστε την Δάφνη σας!

Panagiotis Giannakis said...

Χρόνια πολλά Νάσο, καλά Χριστούγεννα και σε 'σένα και την οικογένεια σου.
Όσο για την φωτογραφία, μόνο το μπλόγκ με τις μηχανές ανανεώνεται. Ελπίζω σε τίποτα καλοκαιρινές διακοπές όπου θα έχω ελεύθερο χρόνο, ειδάλλως δεν με βλέπω να βγάζω άλλες φωτός φέτος...